zaterdag 19 april 2014

Pauline met bloemetjes

Deze keer werd het een rokje. Mét zakjes. Op aanvraag, want in een snel snel rokje laatst had ik geen zakjes gedaan en ons madammeke was precies wat teleurgesteld. Toen beloofde ik dat het volgende rokje met zakjes zou zijn. En belofte maakt schuld natuurlijk hé.

Het werd 'Pauline' uit zelfgemaakte kleertjes 2, de versie met fronsjes. Ik vind die plooien ook heel mooi, maar heb altijd de indruk dat dat bij die kleinere - en dus kortere - versies niet altijd even mooi valt. En met een fronske kunt ge niet veel verkeerd doen mijn gedacht.

Ook weer een stofje dat ik won bij haar, fleurig en supermooi, een luchtig katoentje. Sluiting met kamsnaps, dat is makkelijker voor dochterlief. Maar op de moment kan ze zelfs gewoon aan- en uittrekken want de taille zat wat ruim dus ik heb er aan beide kanten opzij een stukje rek ingezet. De meester zal ook content zijn dat er niet geholpen moet worden ;-)paspeltje aan de zakken

rekkertjes links en rechts

kamsnaps om te sluiten


Verder werd tussen het rusten door alles in gereedheid gebracht voor de komst van kleine broer. Ik heb alvast de kaap van 36 weken gehaald, zonder volledige platte rust, en daar ben ik zoooo blij om, want dat was vorige keer niet gelukt. Toen was het 6 weken platte rust en heb ik de 36 weken net niet gehaald. Voor mij toch wel een mijlpaal, want in het ziekenhuis is dat de grens tussen standaard couveusekindje of niet, als ze geen 36 weken zijn moeten ze zowiezo de couveuse in. Nu kan het nog beide kanten uit.
Maar alles is klaar, de wieg is opgedekt, het bed is opgedekt, het badje uitgewassen, kleertjes in de kast, de valies staat klaar, de enveloppen zijn klaar,... kleine broer is meer dan welkom :-)

2 opmerkingen:

Twee emmerkes water zei

Een schoontje!
en ik duim dat kleine broer nog even lekker warm blijft zitten groeien ;)

Veerle zei

ik wist niet dat je zoveel naaide? Zo knap zeg, leuke stofjes ook, en dat jasje!! Zo professioneel!! Nu aan de slag voor kleine broer :-)

groetjes
Veerle