vrijdag 5 juni 2015

kleine jongen zoekt zonnehoedje

Veel werd er hier nog altijd niet genaaid de laatste tijd. Ik stak een test-versie ineen van de mimi-blouse uit het boek van Tilly and the buttons, maar de echte versie, daar ben ik nog altijd aan bezig :-) Ooit zal die wel eens af geraken hoop ik. Gisteren ben ik er nog eens terug aan begonnen.
Hebben jullie eigenlijk een paspop? Ik denk eraan een lady lewenstein aan te schaffen. Als je zo bezig bent aan iets voor jezelf (is hier nog niet vaak voorgevallen) dan is dat toch wel erg praktisch denk ik.

Enkel zonnehoedjes, dat rolde onder mijn naaimachine uit. Want we gingen op reis en ik rekende op goed weer. Ik maakte een exemplaar voor de kleine man, en eentje voor de al wat grotere madam. De kleine man is er heel blij mee. Althans, hij kan dat niet vertellen, maar hij laat het op zijn kopke staan, dus ik neem aan van wel.

De madam, dat is een ander paar mouwen. Toen het af was vond ze het supermooi. Eens in Frankrijk, wou ze het niet meer opzetten - tenzij onder lichte dwang - en dat wil ze nu nog altijd niet want 'mama ik vind het echt niet mooi'. Het was thans een stofje met appeltjes en de andere kant kleurrijke driekhoekjes. Maar het is niet roze...ik denk dat daar het schoentje (of hoedje?) wringt.
Het is niet enkel met het zonnehoedje hoor, ook shortjes, sportschoenen,...het is allemaal 'niet mooi'. Ach, het zal wel weer een fase zijn zeker :) Ik denk niet dat ik met 4j al zo bezig was met mijn kleren, jullie wel?

Maar de kleine man, die wil het hoedje wel met jullie delen. Omgekeerd heeft hij het eigenlijk niet opgehad, deze kant vind ik het leukst :)

We hebben trouwens genoten van de vakantie, en het mooie weer was er meestal wel. De batterijtjes zijn weer opgeladen om er weer in te kunnen vliegen.

Geen opmerkingen: