maandag 31 maart 2014

kleurige flamingo's

Met dank aan deze lieve madam, want ik zou zelf nooit dit stofje gekozen hebben denk ik. Zo'n prints daar durf(de) ik me niet goed aan wagen. Maar ik had dit stofje bij haar gewonnen, en ik zag recent een jurkje passeren en toen dacht ik 'yep, ons madammeke gaat daar supermooi mee staan', dus ik zette de schaar erin. Ik baseerde me op jurkje Lisa uit zelfgemaakte kleertjes, maar zette er wel een blinde rits in ipv knopen erop, en ik maakte de kapmouwtjes van jurkje Lena erbij.

Die blinde rits dat was weer eventjes sukkelen met de voering (ik voerde het bovenlijfje met een licht wit katoentje), maar het lukte wonderwel. Het stond in elkaar en ik was er meteen verliefd op! En mijn kleine meid ook :-) Ik paste het al even tussendoor en ze wilde het weer niet meer uitdoen. Ventje had wat meer overtuigingskracht nodig, maar eens hij het kleedje gedrapeerd zag op de dochter vond hij het toch ook wel mooi. (of hij durfde niks anders meer zeggen ;-) )

't Was weer wel een meerdagenprojectje, want ik moet verplicht rusten van de gynaecoloog, en ik voel ook aan mijn lijf dat het echt nodig is. Gelukkig moet ik voorlopig nog niet volledig aan de platte rust, zoals vorige keer. Maar ben de 33 weken gepasseerd nu, dus zo lang is het niet meer. Helaas kan ik niet lang meer zitten, dan krijg ik echt heel veel pijn (meneertje zit nog hoog en ik denk dat hij ribben en/of zenuwen raakt dan, in alle geval 'iets' in mijn rechterzij), dus naaien kan soms even, maar als het pijn doet is het geen ontspanning meer natuurlijk.

Voila, ziehier, de flamingojurk:
Het doorlopen van de print, daar heb ik zelfs geen poging toe gedaan ;-)

Geen opmerkingen: