zaterdag 11 mei 2013

kleedje 'Lola' en hoesje voor fototoestel

Als voorbereiding op de vele zomerse dagen die nog gaan volgen (ah ja, daar hoop ik op natuurlijk), maakte ik het kleedje 'Lola' uit het boek 'Zelfgemaakte kleertjes'. Omdat de 2j echt juist paste (het eerdere groene kleedje) ging ik dit keer maar voor een 4j. Dit valt nu wel aan de ruime kant, maar ge weet nooit, wie weet past het volgend jaar ook nog en kan het voor 2 hete zomers dienen. En anders zal het toch zeker wel dit seizoen volledig gedragen kunnen worden.

Deze keer ging de split al een pak vlotter (de vorige had ik vergeten de draaien, maar ach met die strik ziet ge dat toch niet) en na wat hulp ivm de knoopsgaten heb ik die van de schouderriemen schuin gezet. En het werd een schoontje, ik ben er zelf zowaar content van :)

De missie vond het denk ik ook wel schoon, maar om te poseren had ze overduidelijk geen goesting. Ik heb de kodak zelfs meegenomen tot in de badkamer, maar helaas pindakaas, veel fatsoenlijk is er niet van gekomen. Maar toch een kleine impressie, want stoefen over een kleedje zonder ne foto, mja da's ook maar niks hé.

 
die haalt ze zelf uit de kast hé, ik zit daar voor niks tussen

 

En dan maakte ik ook nog een hoezeke voor mijn klein fototoestelleke. Hier heb ik wel op gevloekt, zo klein om onder uw naald te peuteren op het laatst. Dan had ik ook nog gene goeie velcro en ik had aan elke kant 2 van die kleine ronde velcrootjes gedaan, maar amai da macheerde dus voor gene meter. Terug er af geprutseld, maja dan moest ik iets verzinnen wat ik er nog kon opzetten zonder aan de bovenkant van de flap iets te zien. 't Is dus maar een grote drukknoop geworden, en dat macheert wel :-) Normaal moet er nog een knoopsgat in om het riemke door te steken, maar zeg nu zelf, gaan jullie dat ding daar elke keer tussendoor prutsen? Ik ken mezelf, ikke niet, dus bespaar ik me ook maar de moeite van het gat.
 
Ik maakte het met een overschotje van het groene kleedje, en haalde de uitleg bij Sew Mad. Ik ga ni beweren dat het mijn schoonste creatie ooit is, maar het kan er toch mee door :-)
 


 
 
Tijdterwijl maakte ik ook nog een kleedje voor mezelf, maar ik ben er niet wild van. De stof valt wat zwaar (ik vreesde het op voorhand maar had gehoopt dat het toch zou meevallen, ik kon nog niet rekenen op ervaring met kleedjes voor mezelf). Misschien dat ik ooit toch eens de moed vind de hubbie een fotootje te laten trekken. Maar 't moet schoon weer zijn eer ik het kan dragen want ik heb nog geen vestje dat er op past ;-)

2 opmerkingen:

Catharine Deweerdt zei

heel mooi, en laat het zonneke nu maar komen

mANdarien zei

Wat een plezant bloemenkleedje ! Het zakje is ook heel tof !