maandag 8 september 2014

klaar voor de herfst/winter

Nee, er is niks aan de hand hier. Ik ben er nog :-) Maar mannekes, wat had ik een zomer thuis met een baby en een kleuter onderschat zeg, pfieuw. Dikke vette pluim voor alle mama's met 3 of meer kinderen zenne, ik doe het ze niet na, ge kunt me afvoeren dan.

Ik weet wel van mezelf dat ik niet zo een gestructureerd, georganiseerd persoontje ben, dus dat kan wel een verklaring zijn natuurlijk. En dan ben ik nog niet eens terug aan het werk. Ik ga morgen genieten van mijn laatste dagje vrijaf, en dan vlieg ik er vanaf woensdag weer volle bak in. Ik merk wel dat de structuur van de school me al wel weer goed doet, dus ik denk de structuur van weer aan het werk te gaan ook wel.

Veel is er niet vanonder mijn naaimachine gerold de afgelopen weken. Maar toch wel een groter projectje. Dat ipv een paar dagen, een paar weken in beslag nam. Niet omdat het zo super moeilijk was, eerder omdat het meestal tussen de soep en de petatten gebeurde.

In de Ottobre zag ik een kei leuk jasje staan, eerder een sportiever modelleke, dat in mijn ogen perfect bij ons madammeke past. Ik ging dus op zoek naar een passend stofje, niet te licht (zand, en water en buiten spelen op school, ge-kent-het-wel) maar toch wel met een kleurtje (donker is ook maar donker niwaar) en ik heb het nog gevonden ook, en dan nog niet eens een duur stofke, hoe goed kan het meezitten soms eh.

Ipv velcro gebruikte ik overal kamsnaps, en de sterzak die je in het boekske kan terugvinden die paste absoluut niet bij de appeltjes. Waarom dan geen appeltje tekenen hoor ik u zeggen? Niet nodig, ik heb zakken in de zijnaad verstopt.

Ik behandelde het katoentje tegen water, en stak er dikke wattine tussen voor de warmte. De kap vergat ik te voeren met wattine, maar ons madammeke zet toch altijd een muts op, dus ik ga niet de moeite doen om het hele spel weer uit elkaar te halen.

Het hoeft voor mij nu niet direct kouder te worden, maar ze kan d'er in alle geval tegen nu!

stofjes en fournituren allemaal van bij http://hetmachien.com/

1 opmerking:

Sandra Flossie zei

Whaaw,...
Ik heb dat jasje ook gezien in de Ottobre. Was er meteen weg van. Maar ik durf daar niet aan beginnen hoor.
Jouw versie is ook super mooi.
Die schuine rits vind ik zo tof.
Prachtig!!
Sandra

http://saraflie.blogspot.be